Elke uitvaart van BobbieFinns is anders

BobbieFinns is begonnen om het anders te doen dan anderen. Om een alternatief te bieden voor mensen die een uitvaart willen die past bij de persoon om wie het gaat, in plaats van 'hoe het hoort' in de uitvaartindustrie. En dat op zich zorgt al voor een meer persoonlijke invulling. Er zijn meer punten die ons anders maken:

Een BobbieFinns uitvaart is meestal niet in het crematorium

Wij zoeken liever naar een plek die echt iets betekent voor of past bij de overledene. Dat kan de voetbalkantine zijn of het vrijwilligerscentrum waar je dagelijks was, maar ook het strand, het park waar iemand graag wandelde, of gewoon thuis. De bioscoop waar iemand het liefste was, of het bos, waar jullie graag samen wandelden. Maar als je het fijn vindt om in de aula van het crematorium te zijn, dan maken we daar met elkaar een bijzonder afscheid.

We betrekken altijd nabestaanden, familie en vrienden erbij

Waarom? In de eerste plaats omdat een uniek afscheid niet perse duurder, maar wel meer werk is dan een standaard dienst in het crematorium. Maar belangrijker nog: samen organiseren, is samen verwerken en dat is heel speciaal. Vrienden vinden het fijn als ze kunnen helpen. 

We stellen voor om thuis op te baren

Vroeger was dit eigenlijk standaard en er zijn genoeg experts die onderschrijven dat het helpt bij het verwerkingsproces. Het hoeft niet natuurlijk, maar het is wel onze ervaring dat mensen dit uiteindelijk heel fijn vinden. Nog even bij elkaar zijn en het glas heffen op het leven, afscheid nemen in je eigen tempo. Maar als je het toch wat eng vindt, of geen ruimte hebt, dan mag dat natuurlijk ook. 

Wij zijn ook gewoon mensen

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar wij zien niet in waarom je niet ook gewoon jezelf kunt zijn. Een overlijden is nu eenmaal emotioneel. Professioneel vinden we iets anders dan gereserveerd. Wij willen graag helpen van mens tot mens. Dit zijn wij.