Ontdek de mogelijkheden van een uitvaart op maat

Dit vinden wij persoonlijk

 

  1. We luisteren naar je wensen.
  2. Wij inspireren en organiseren.
  3. We doen het samen, helemaal op maat.
  4. Een afscheid op een fijne plek.
  5. Waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Een persoonlijke uitvaart

Welk uitvaartwoord zoeken mensen in Google het meest? Uitvaart? Crematie? Kist misschien? Nee, allemaal mis. Het meest gebruikte woord is persoonlijk. Blijkbaar willen we allemaal een persoonlijke uitvaart. En dat klinkt natuurlijk heel fijn. Het klinkt warm en betrokken, fijne woorden. Als je de Van Dale er op naslaat dan is persoonlijk: behorend tot of betrekking hebbend op een bepaalde persoon. Als je het zo bekijkt dan is elke uitvaart dus heel persoonlijk.

 

Betekent persoonlijk altijd op maat?

Dat is een goeie vraag. Persoonlijk klinkt een beetje als: naar wens, op maat. En dat is meestal nou net wat een uitvaart niet is. Als je gecremeerd wordt dan is bijvoorbeeld de kans al groot dat je uitvaart plaatsvindt in een crematorium. Vind je dat een persoonlijke plek?

Welke uitvaart past bij jou?

Een persoonlijke uitvaart is een uitvaart die bij je past. Was je een man van weinig woorden? Dan is een hele batterij sprekers op je afscheid niet echt een must. Hield je niet van bloemen? Dan hoort er toch zeker geen bloemstuk op je kist. Misschien wel een paar hardloopschoenen, of heleboel fotolijstjes. Was je altijd te vinden in je volkstuin? Waarom zou je dan afscheid nemen in de aula van het crematorium en niet in de natuur? Hoe goed de bedoelingen ook zijn, een persoonlijke uitvaart wordt heel snel een standaard uitvaart met een paar persoonlijke dingetjes. En dat vinden wij niet echt persoonlijk. Jij wel?

Hoe maak je een uitvaart wel echt persoonlijk?

Laat je niet remmen door ‘hoe het hoort’. Luister naar elkaar en praat met elkaar hoe de overledene was, of als je nog leeft: hoe je bent. Wat past er nou echt bij jou? Je hoeft geen 5 muziekstukken, en 4 sprekers te hebben. Je hoeft geen levensloop te doen? Niks hoort, het hoort allemaal te gaan zoals jij het wilt. Op een plek waar je iets mee hebt. En dat dat helemaal niet meer hoeft te kosten, kun je lezen in onze 5 bespaartips voor een persoonlijke uitvaart.

 

Wij helpen je met ideeën voor een persoonlijke uitvaart. Gratis.

Ben je benieuwd wat een persoonlijke uitvaart voor jou kan zijn? We denken met je mee, inspireren. Dat kost je niks, misschien alleen een mailtje, chatbericht of telefoontje. En als je wilt komen we gewoon even langs. Verplicht het je tot iets? Nee hoor, we helpen je graag een stukje op weg. Je neemt maar een keer afscheid voor altijd.

Wat maakt BobbieFinns nog meer anders?

We betrekken  je er altijd bij.  

Een uniek afscheid is niet perse duurder, maar het is wel meer werk dan een standaard dienst in het crematorium. Maar belangrijker is voor ons: samen organiseren, is samen verwerken en dat is heel speciaal. Vrienden vinden het fijn als ze kunnen helpen.

Thuis opbaren is bij ons niet duurder. 

Thuis opbaren is vaak duurder. Waarschijnlijk omdat het iets meer werk is. Thuis opbaren is alleen vaak erg fijn. Dat is ook onze ervaring. Nog even thuis bij elkaar kunnen zijn is vooral afscheid nemen in je eigen tempo. Maar als je het toch wat eng vindt, of geen geschikte ruimte hebt, dan kan het natuurlijk ook anders. 

Wij zijn ook gewoon mensen

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar wij zijn bovenal gewoon mensen die met je meeleven, meedenken en meedoen. We helpen je met adviezen, mogelijkheden en tips. Daarbij laten we veel ruimte voor jezelf als je dat wilt. Dit zijn wij.