De uitvaart van een natuurmens.

“We hebben met zijn allen een wandeling gemaakt en daarna hebben we haar op de natuurbegraafplaats begraven.”

De euthanasie van mijn moeder

De euthanasie van mijn moeder

Mijn moeder kreeg longkanker. Ze koos voor euthanasie op het moment dat ze niet meer zelfstandig naar de wc kon. Dat was voor mij even schrikken. Ik had haar het liefst iedere dag nog even gezien.

Lees meer
Kinderen en de dood

Kinderen en de dood

Mijn kinderen waren 3 en 7 toen hun oma overleed: de eerste dood die ze daadwerkelijk meekregen. De laatste weken waren ze elk weekend met elkaar in de tuin bij opa en oma aan het spelen. Ze bespraken tekeningen en foto’s met oma in bed, ze knuffelden her en der wat, er stond altijd lekkers bij het bed van oma en elk weekend werd ook weer gevolgd door zo’n nieuw weekend.

Lees meer
Wat kost een uitvaart? Vergelijk deze kosten maar eens.

Wat kost een uitvaart? Vergelijk deze kosten maar eens.

Dit is een veelgestelde vraag. De meeste uitvaartverzekeraars, zoals Dela of Monuta, geven op hun site de mogelijkheid de kosten te berekenen. Dan kom je snel op bedragen van 7000, 8000 euro of meer. Ik ben van mening dat het ook anders kan. En je hebt zeker keuzes. Daarom zal ik het eens anders benaderen. Ik zet opties naast elkaar en vergelijk de kosten voor je. Bij een uitvaart komen verschillende kosten kijken. Allereerst zijn daar de kosten van de daadwerkelijke begrafenis of crematie.

Lees meer
Het begon met de dood van Pieter

Het begon met de dood van Pieter

In 2009 kreeg mijn zwager Pieter een hersentumor. Twee dochtertjes en zijn vrouw liet hij na een jaar in 2010, na een heel zwaar ziekbed (hij wilde geen euthanasie) achter. Het was mijn eerste echte uitvaart die ik van heel dichtbij meemaakte. Zwager Pieter had een vriend die uitvaartondernemer was.

Lees meer