De mogelijkheden bij een uitvaart in de zomer

Dit vinden wij persoonlijk

 

  1. We luisteren naar je wensen.
  2. Wij inspireren en organiseren.
  3. We doen het samen, helemaal op maat.
  4. Een afscheid op een fijne plek.
  5. Waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Thuis opbaren in de zomer: kan dat?

Het wordt steeds warmer in de zomer zo lijkt het. En daarom krijgen we ook de vraag of thuis opbaren mogelijk is als het buiten erg warm is. Een standaard antwoord is niet gemakkelijk te geven, maar meestal is thuis opbaren met erg warm meer goed mogelijk. En dat is maar goed ook, want veel mensen vinden het fijn om de dagen voor de crematie of begrafenis afscheid te kunnen nemen op een fijne plek, wanneer jij dat zelf wilt. Maar je moet soms wel wat voorzorgsmaatregelen nemen.

Wat kun je zelf doen om thuis opbaren zo goed mogelijk te kunnen doen

Het meest belangrijke is: hou de ruimte koel. Dus houd als het warm is de gordijnen en ramen, de ramen dicht, huur een airco (kunnen wij voor je regelen). Als je de keuze hebt, dan is een kamer op het noorden ook beter dan vol in de zon op het zuiden. Het is belangrijk dat het lichaam voldoende gekoeld blijft. Wij zorgen voor een speciale koeling die op bed kan. Dan kun je op een fijne manier thuis afscheid nemen. 

Hoe kun je thuis opbaren als het heel warm is.

In sommige gevallen is het nodig dat een lichaam extra gekoeld wordt. Het lichaam gaat dan een nachtje naar het rouwcentrum waar het verzorgd wordt en een nacht lang heel goed gekoeld. De dag erna komt de overledene dan weer thuis. Bedenk vooraf of je dit wilt, want het is toch een heel gedoe met extra kosten voor vervoer. Een alternatief is om het lichaam na een paar dagen opbaring alsnog in de kist te leggen en die weer op de koeling te zetten. We vertellen je altijd wat de opties zijn.

Thuis opbaren in een gesloten kist.

Sommige mensen willen niet naar een uitvaartcentrum. Die willen thuis blijven. Als je dat ‘open en bloot’ niet zo’n fijn idee vindt dan is er ook altijd nog de mogelijkheid dat de overledene thuis blijft in een gesloten kist. Dan kun je onder alle omstandigheden thuis blijven. Voor veel mensen is dat een fijne gedachte. 

Wil je meer weten over thuis opbaren, ook als het niet zo warm is? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat maakt BobbieFinns nog meer anders?

We betrekken je er altijd bij.  

Een uniek afscheid is niet perse duurder, maar het is wel meer werk dan een standaard dienst in het crematorium. Maar belangrijker is voor ons: samen organiseren, is samen verwerken en dat is heel speciaal. Vrienden vinden het fijn als ze kunnen helpen.

Thuis opbaren is bij ons niet duurder. 

Thuis opbaren is vaak duurder. Waarschijnlijk omdat het iets meer werk is. Thuis opbaren is alleen vaak erg fijn. Dat is ook onze ervaring. Nog even thuis bij elkaar kunnen zijn is vooral afscheid nemen in je eigen tempo. Maar als je het toch wat eng vindt, of geen geschikte ruimte hebt, dan kan het natuurlijk ook anders. 

Wij zijn ook gewoon mensen

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar wij zijn bovenal gewoon mensen die met je meeleven, meedenken en meedoen. We helpen je met adviezen, mogelijkheden en tips. Daarbij laten we veel ruimte voor jezelf als je dat wilt. Dit zijn wij.