“Persoonlijk afscheid met een film in de bioscoop”

Dit vinden wij persoonlijk

 

  1. We luisteren naar je wensen.
  2. Wij inspireren en organiseren.
  3. We doen het samen, helemaal op maat.
  4. Een afscheid op een fijne plek.
  5. Waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Zo persoonlijk kan een uitvaart zijn

In 2014 zijn wij (Hubert en Marco) begonnen en sindsdien hebben we niet één keer eenzelfde uitvaart verzorgd. We bedenken altijd iets nieuws en dus zijn ze allemaal anders. Gelukkig maar, want ook alle overledenen en nabestaanden zijn anders. Mensen vragen vaak naar voorbeelden. Op deze pagina geven we er een paar. De uitvaarten hebben echt plaatsgevonden, maar zijn wel anoniem opgeschreven.

Een braderie als persoonlijke uitvaart met heel veel vrienden

Onze eerste uitvaart was die van een jonge militair. Heel veel vrienden van verschillende groepen, een grote werkkring en dus een heel vol programma. Te vol bleek al snel. We hebben toen met iedereen een grote ‘’Braderie van het Leven’’ georganiseerd. Op een fijne plek kwam iedereen samen. De PSV-supporters hadden een standje ingericht met hun herinneringen, ergens anders zaten zijn jeugdvrienden frikandellen te grillen. Een sigarenkraam, een bioscoop en zo waren er nog veel meer stands. De gasten liepen rond en leerden zo hun vriend of collega bij zijn afscheid nog beter kennen. Aan het eind van de braderie vond er een officieel afscheid plaats met een kort woord en een militaire ceremonie.

Persoonlijk afscheid met een film in de bioscoop

Als iemand kaartjes had voor een bijzondere film, waar hij zich heel erg op verheugde, maar daags voor je bezoek overleed hij plots, wat dan? We organiseerden een filmvoorstelling op dezelfde plek waar hij de film zou gaan kijken. Alleen een paar dagen later. De vrouw van de overledene leidde de film in, de kist stond op het podium en we keken met elkaar naar de lievelingsfilm van de overledene.

Persoonlijk afscheid nemen in coronatijd en bij de Dela

In 2020 zaten we midden in coronatijd. We verzorgden een afscheid voor 30 mensen in de aula van het crematorium. Iedereen zat op afstand maar zoveel mogelijk in een kring. Geen droge speeches achter het katheder. De schoonzoon van de overleden mevrouw had 30 fotos verzameld. Voor elke aanwezige een. Bij elke nieuwe foto richtte hij zich tot de desbetreffende persoon en vroeg hem of haar naar zijn herinnering. Andere mensen reageerden. Dat was een fijne manier om iedereen te betrekken, en zo op een warme manier terug te kijken op een bijzonder leven. Dit bewijst ook maar dat je ook in de aula van het crematorium iets bijzonders kunt doen.

Afscheid in je eigen tuinhuisje. Kan het persoonlijker?

Als je altijd lekker in je tuinhuis zat te genieten van de tuin, waarom zou je daar dan niet tot het einde blijven? En zo regelden we het. De kleinkinderen reden oma in haar kist naar het tuinhuis van de rijtjeswoning. De buurt kwam afscheid nemen. Er waren lekkere vlaaien, de bloemist van de Albert Heijn, daar kocht ze altijd haar bloemen, had het rouwboeket gemaakt. Iedereen kwam afscheid nemen, zoals ze altijd op bezoek kwam bij deze mevrouw toen ze nog leefde. En iedereen zei: “zo was ze precies”. Dat vinden wij persoonlijk.

Wil je lezen hoe anderen terugkijken op de samenwerking met ons, dan kun je hier hun ervaringen met Bobbiefinns lezen. Op Google vind je nog meer reviews.

Wij maken elke uitvaart persoonlijk.

Een afscheid persoonlijk maken, dat doen wij samen met de nabestaanden. Wij komen met ideeën, we inspireren, faciliteren en regelen. Niets moet, (bijna) alles kan. Het gevoel moet goed zijn, want het is al moeilijk genoeg. We doen wat we doen omdat we weten dat het anders kan. De uitvaartwereld noemt dat persoonlijk, maar wij helpen je bij het maken van een echt persoonlijke uitvaart. We denken graag met je mee, dat kost je niks en is helemaal vrijblijvend. Mail of bel en we helpen je graag.

Wat maakt BobbieFinns nog meer anders?

We betrekken  je er altijd bij.  

Een uniek afscheid is niet perse duurder, maar het is wel meer werk dan een standaard dienst in het crematorium. Maar belangrijker is voor ons: samen organiseren, is samen verwerken en dat is heel speciaal. Vrienden vinden het fijn als ze kunnen helpen.

Thuis opbaren is bij ons niet duurder. 

Thuis opbaren is vaak duurder. Waarschijnlijk omdat het iets meer werk is. Thuis opbaren is alleen vaak erg fijn. Dat is ook onze ervaring. Nog even thuis bij elkaar kunnen zijn is vooral afscheid nemen in je eigen tempo. Maar als je het toch wat eng vindt, of geen geschikte ruimte hebt, dan kan het natuurlijk ook anders. 

Wij zijn ook gewoon mensen

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar wij zijn bovenal gewoon mensen die met je meeleven, meedenken en meedoen. We helpen je met adviezen, mogelijkheden en tips. Daarbij laten we veel ruimte voor jezelf als je dat wilt. Dit zijn wij.