Informatie over rouwverwerking en verlies

Dit vinden wij persoonlijk

 

  1. We luisteren naar je wensen.
  2. Wij inspireren en organiseren.
  3. We doen het samen, helemaal op maat.
  4. Een afscheid op een fijne plek.
  5. Waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Rouwverwerking; hoe ga je om met het verlies?

Afscheid nemen is een van de heftigste dingen in je leven. En iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Hoe ga je om met verlies? Wij zijn geen psychologen, maar we weten wel uit ervaring: de manier waarop je met elkaar de uitvaart vormgeeft is heel belangrijk voor rouwverwerking. Gelukkig zijn er ook specialisten waar je terecht kunt. Wij zijn bijvoorbeeld best onder de indruk van de website rouwbehandeling.nl.

 

Hoe neem je afscheid van een dierbare?

Iedereen reageert anders als er iemand overlijdt. Sommige mensen geven hun verdriet alle ruimte, anderen schieten in een soort regelmodus. Er moet toch van alles gebeuren? Nou, dat valt dus wel mee. En wat er moet, doen wij voor het grootste deel. Wij hebben geleerd dat je in de aanloop naar de uitvaart vooral bezig moet zijn met mooie herinneringen ophalen en met elkaar delen. Bekijk samen foto’s, luister naar muziek, proost op de liefde en het leven, maak er een mooi afscheid van. Dat is een van de laatste dingen die je feitelijk voor iemand kunt doen. Dat geeft achteraf een fijn gevoel en is belangrijk voor je rouwverwerking.

 

Hulp bij rouwverwerking

Verdriet, boosheid, gemis, acceptatie; dat hoort allemaal bij rouwverwerking. Wij gaan standaard een tijdje na de uitvaart op bezoek bij de nabestaanden om te kijken hoe het gaat en dan zie je dat iedereen op de een of andere manier door dit soort fases gaat. De tijd heelt alle wonden, zeggen ze niet voor niets. Maar voor sommige mensen werkt dat niet zo. Het verdriet wordt dan niet minder maar juist erger. Zeker als het overlijden heel plotseling was, denk aan een verkeersongeluk, of bijvoorbeeld door zelfdoding, is dat moeilijk te bevatten of te aanvaarden. Dan kan professionele hulp of contact met lotgenoten helpen.

 

Website voor praktische adviezen

Wat een goed initiatief is dit: rouwbehandeling.nl. Heel veel praktische tips voor mensen die vastlopen in hun verdriet. Met ook specifieke informatie over bijvoorbeeld rouw en kinderen, rouw na zelfdoding en heel actueel: rouw en corona. Ook in dat geval hebben veel nabestaanden nauwelijks echt afscheid kunnen nemen door alle regels die er waren. Op de website vind je ook een zogenaamde rouwmeter. Dat is een zelftest die aangeeft of je wel of geen professionele hulp kunt gebruiken. De test is ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Geen commerciële boel dus maar wetenschappelijk onderbouwd.

Wat maakt BobbieFinns nog meer anders?

We betrekken  je er altijd bij.  

Een uniek afscheid is niet perse duurder, maar het is wel meer werk dan een standaard dienst in het crematorium. Maar belangrijker is voor ons: samen organiseren, is samen verwerken en dat is heel speciaal. Vrienden vinden het fijn als ze kunnen helpen.

Thuis opbaren is bij ons niet duurder. 

Thuis opbaren is vaak duurder. Waarschijnlijk omdat het iets meer werk is. Thuis opbaren is alleen vaak erg fijn. Dat is ook onze ervaring. Nog even thuis bij elkaar kunnen zijn is vooral afscheid nemen in je eigen tempo. Maar als je het toch wat eng vindt, of geen geschikte ruimte hebt, dan kan het natuurlijk ook anders. 

Wij zijn ook gewoon mensen

In de uitvaartwereld zijn veel ongeschreven regels. En dat is prima, want die geven houvast. Maar wij zijn bovenal gewoon mensen die met je meeleven, meedenken en meedoen. We helpen je met adviezen, mogelijkheden en tips. Daarbij laten we veel ruimte voor jezelf als je dat wilt. Dit zijn wij.